Избрани Новини

Дупнишка адвокатка загуби права

Адвокат Елена Димитрова бе отписана от адвокатските регистри

Адвокат Елена Димитрова бе отписана от адвокатските регистри, с решение на съвета на Адвокатска колегия- Кюстендил, предаде dariknews. Димитрова е от Дупница. Причината е, че има потвърдена присъда на Районен съд- Дупница, за извършено от нея престъпление от общ характер.
Присъдата на Кюстендилски окръжен съд е- 8 месеца лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок, за използване на фалшиви документи. Става дума за 12 нотариални документа. Окръжният съд преквалифицира деянието в „съзнателно ползване на неистински документ". Според него не се доказва безспорно, че именно Димитрова е фалшифицирала подписа и печата на дупнишки нотариус Сотиров. Съдът обаче е на мнение, че деянието е извършено с умисъл и при условията на продължавано престъпление.
Подправен е подпис на нотариус Стефан Сотиров, при заверка на документи на македонски граждани, които кандидатстват за българско гражданство.
Елена Димитрова не се яви на изслушването, за което бе поканена пред адвокатския съвет, като е изпратила писмено становище.
Нейни колеги коментираха, че постъпката й е много глупава, защото е провокирана от пестене на време и средства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов