Избрани Новини

Само в един търговски обект в областта забавят плащане на осигурителни вноски

Проверките на данъчните и инспекторите по безопасност на храните продължават

За две седмици на територията на област Стара Загора са посетени четири големи обекта: два в борсата за плодове и зеленчуци в Плодовитово и два в индустриална зона - складове за търговия на едро. Само в един данъчните инспектори са констатирали забавяне на плащането на осигурителните вноски на наетите лица.
Проверките целят засилването на контрола върху нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци, растения, растителни продукти, храни от животински произход и продукти за растителна защита от трети страни. Те ще продължат до края на годината.
Приходната агенция и Българската агенция по безопасност на храните започнаха масови проверки на търговията с плодове и зеленчуци и храни от животински произход. Проверките се извършват на територията на стоковите пазари и тържища и обекти за производство и търговия на едро в страната. Вниманието на фискалните инспектори е насочено върху това дали се отчита действителният размер на получените средства при реализацията на стоката и спазването на данъчното и осигурително законодателство. Инспекторите следят за издаването на документи за извършените плащания, както и дали работниците имат сключени трудови договори, и дали са платени задължителните осигурителни вноски от работодателите.
В края на август министърът на финансите Румен Порожанов и министърът на земеделието и храните Васил Грудев обсъдиха в МФ съвместни мерки за по-голяма ефективност на фискалния контрол и предотвратяване на нелегален внос на стоки с висок фискален риск от земеделския сектор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов