Избрани Новини

Лидия Ненчева е хиляда и първата ни причина за гордост

Спорт

24-09-2014, 14:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка по спортна стрелба при младежите вече се цели към Бразилия

Кметът Иван Тотев награди с плакет и юбилейна книга шампионката по спортна стрелба от Младежките олимпийски игри в Китай Лидия Ненчева. Пловдивчанката получи от градоначалника книгата "1000 причини да се гордеем, че сме българи". Лидия е хиляда и първата ни причина за гордост, заяви Тотев на символичната церемония.

Благодаря за отличието, наистина ми струваше много усилия да взема този златен медал, каза Лидия. Тя вече се подготвя за републиканското първенство по спортна стрелба, като целта й е да спечели квота за олимпиадата в Бразилия.

Резултатите на Лидия, чийто треньор е Александър Александров, я нареждат между трето и пето място при жените, където ще може да се състезава след две години. Тя има реални шансове да завоюва квота за олимпиадата в Рио де Жанейро, сподели Александров.

На награждаването присъства и общинският съветник и председател на АСК "Тракия" Камен Шишманов, който подари на кмета проект за олимпийски спортен център в "Тракия". Ако проектът бъде приет, ще струва около 10 млн. лв., каза Шишманов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов