Избрани Новини

Убиецът Емил заклал и баба си Еленка в добричкото село Поручик Гешаново

Купил къща преди две години в село Поручик Гешаново, където отишъл да живее с жена си Керанка и баба си Еленка

Второто убийство, за което Емил Скорчев призна веднага след като закла жена си Керанка, е на собствената му баба Еленка, научи ексклузивно репортер на БЛИЦ. Възрастната жена е майка на баща му – самоубилият се през август 2011 г. известен варненски уролог д-р Петър Скорчев.Жената се е водила в неизвестност от април месец т.г. Емил купил къща преди две години в добричкото село Поручик Гешаново, където отишъл да живее с жена си Керанка и баба си Еленка. 
Бабата обаче мистериозно изчезнала и никой от хората в селото не я бил виждал. След касапницата край Тополи, където Емил надупчи четири пъти жена си в гърдите и накрая преряза сънната й артерия, мистерията около изчезването на възрастната жена се разплете, тъй като внукът признал, че я е убил. 
Източници на БЛИЦ, пряко ангажирани с разследването на кървавата драма край Тополи, потвърдиха, че действително е изровен трупът на възрастната жена. Добричките криминалисти са го изкопали от мазето в къщата, където е бил заровен. Разследващите във Варна обясниха, че не са ангажирани с този случай, понеже техните колеги от Добрич се занимават по компетентност, тъй като разследването се води по местоизвършителство.

Според нашите източници е рано да се говори за убийство и тепърва аутопсията и процесуално-следствените действия ще установяват дали е така. Хора от селото обаче коментираха пред наш репортер, че са присъствали на ваденето на трупа на Еленка и са научили, че тя е била заклана. 
Що се отнася до Емил Скорчев, той вече е контактен. Разпитан е по случая с убийството на жена си Керанка и е дал точни обяснения за случилото се. Според разследващи той е адекватен и е разказал, че с Керанка се скарали, защото той искала да бъде с нея, а тя мислела за раздяла. Не искал да я изгуби. В самото село, където си купил къщата, казват, че бил доста агресивен и несговорчив човек.
Спрямо културиста вече е повдигнато обвинение по чл.115 от НК – за умишлено убийство. 
Веднага, когато здравословното състояние на Емил позволява, той ще бъде изписан и ще бъде изправен пред съда, където прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража, пише Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов