Избрани Новини

Стрелецът от Бузовград бе освободен от ареста

24-часовото му задържане изтече, наложиха му мярка подписка

Ибрям Караасан, на 62 години от казанлъшкото село Бузовград, който във вторник бе арестуван, след като тръгна да пали къщата на съседи и стреля във въздуха с незаконна пушка, бе освободен от ареста след като 24-часовият срок за полицейското му задържане изтече. Наложена му е най-леката мярка за неотклоние - подписка.

От Районната прокуратура в Казанлък съобщиха, че срещу Караасан е образувано досъдебно производство, но засега не му е повдигано обвинение. Най-вероятно то ще бъде за притежание на незаконно самоделно оръжие, но първо назначените експертизи трябва да установят дали иззетата от мъжа ловна пушка е годна да стреля и дали с нея са произведени изстрелите. Магистрати очакват обвинителният акт да влезе бързо в съда.

В пияно състояние Ибрям Караасан вдигна на крак казанлъшката полиция в нощта срещу вторник, когато тръгнал да пали къщата на съседите си Титеви, тъй като решил, че втората му жена Кадрие му изневерявала с възрастен мъж от фамилията. Нападателят обаче бил усетен и прогонен с камъни, при която той стрелял с незаконната си пушка. След 4-часова полицейска обсада човекът се предаде без съпротива на криминалистите вече по светло при първата им покана.

Караасан живее сам в Бузовград, като съседите му са разделени по въпроса дали той е кротък и хрисим човек, който не пие заради здравословни проблеми или пък е заядлив мъж с лошо пиянство.

Кметът на Бузовград Михаил Янушев бе категоричен, че съселянинът му няма психични проблеми, каквито слухове се появиха в началото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов