Избрани Новини

Пирин отпадна за купата в луд мач

ОФК Пирин отпадна от Литекс в 1/16та финала за купата на България в един луд мач на стадион Христо Ботев

Орлетата играха изключително мъжки и не се предадоха последната 120-та минута на решения в продълженията мач. Зрителите дълго аплодираха пиринци за играта, като равен с равен с един от добрите отбори на България.
Първите 45 минути преминаха при равностойна игра, като домакините владееха първоначално повече топката и често поглеждаха към вратата на Баривиера. Коцев опита удар в 6-та минута, но стражът спаси. В 20-та минута, при една контра за Пирин, страничният рефер Ангелов маркира спорна засада и леко наежи близо 4000 души на ст. Христо Ботев. Той стори това още два пъти при спорни положения и в последствие поизнервените играчи в зелено си изкараха два жълти картона. Първото полувреме завърши с натиск на Литекс, като Асприля на два пъти стреля опасно, а при една атака Сандев за малко да си отбележи автогол, но избита от него топка удари страничната греда, информират от пресцентъра на клуба.
През втората част развитието играта не се промени, като орлетата играха компактно и уверено, а играчите от Ловеч се опитваха да атакуват, но безуспешно. При една контраатака Попев стреля опасно в 57-та минута. Няколко минути по-късно и Тошев опита рефлекса на Баривиера, но без успех. В нещастната за Пирин 71-ва минута, защитник в зелено може би игра неволно с ръка в наказателното поле и реферът Вихрен Манев не се поколеба да отсъди дузпа, която Ваюши реализира за 0:1. Пиринци дълго оспорва решението, но бе успех. Последва натиск в зелено, като в игра влезе и титулярната деветка Владислав Златинов. Фортуна не загърби Пирин и заслужено, в последните секунди на мача, Тасев бе спънат в наказателното поле, а категоричната дузпа бе реализирана от Златинов, който прати мача в продължения. Тук реферът Манев спести и червен картон за Баривиера, за професионален фаул.
Във втората минута на продължението пиринце се пропукаха, така като не успяха за всичките 90 мин., а Джордан се възползва и отбеляза за 1:2. Въпреки моменталното стъписване зелените се окопитиха и за малко да изравнят чрез Николов в 101-та минута. В 107-та минута Сандев остана сам срещу вратаря и стреля в страничния стълб. За повече положение нямаше време и зелените бяха отстранени от ловчанлии.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)