Избрани Новини

След операция! Златистия се върна да излежава 18-годишната си присъда

Известният дупнишки кримигерой от близкото минало Злати Златев-Златистия (45 г.), който излежава 18-годишна присъда за убийство, но получи разрешение от окръжна прокуратура в Кюстендил да се лекува в болница във Варна, постъпил отново в затворническото общежитие в с .Самораново, съобщи окръжният обвинител в Кюстендил Камелия Стефанова.

Златев спазил до час крайния срок да влезе отново в килията. С постановление от 25 юли т.г. окръжна прокуратура в Кюстендил постанови процедура "прекъсване" за два месеца поради тежкота му здравословно състояние. Прекъсването изтече на 25 септември и той го спазил напълно - както е по закона. Във Варна прекарал сложна операция - смяна на ставата на десния крак, от който страда от години и върви с патерици, коментират по Дупница, цитирани от "Труд". В началото на септември в някои медии се появиха опасения, че Златистият е изчезнал.

До юни т.г. Златистия е излежал 14 години и малко повече от 1 месец, остават му 3 години и 10 месеца решетки, уточни окръжният прокурор Стефанова. Тя не каза дали лечението във Върна е дало сериозен ефект върху състоянието на затворника.

Според епикризите, приложени към съдебната документация, Златистия страда от 4 болести - дискова херния, двустранна коксартроза, синдром на Браун и остеомиелит на дясното бедро. При мелето на 23 ноември 1997 год., когато в центъра на Дупница застреля братовчед си Любомир Мантарков и се опита да избяга, ченге простреля Злати в гръбначния стълб. За убйството пъвночаално беше осъден на 12 години, след това присъдата му беше редуцирана на 4 години, а ВКС постанови окончателно 18 години затвор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов