Избрани Новини

Хайде на гроздобер в Дупнишко!

Берат ранните винени и десертни сортове

Днес започна гроздоберната кампания в насeлените места в Дупнишка община с беритба на ранните винени и десертни сортове. След това ще продължи с другите винени сортове при достигане на необходимата технологична зрялост, съобщи toppresa.bg.
С цел предотвратяване на  злоупотреби излезе кметска заповед, с която се забранява влизането в лозовите масиви, намиращи се на територията на община Дупница преди 06:00 часа и след 19:00 часа; преминаването на граждани през чужди лозови масиви, без разрешение от собствениците, наемателите и/или арендаторите им или установено право на преминаване; предоставяне или вземане на гроздова продукция без издаден придружителен или отчетен документ; причиняване вреди на селскостопанското имущество; допускането в лозовите масиви на малолетни и неполучили надлежно разрешение от съответната Дирекция „Инспекция по труда" непълнолетни сезонни работници.
Заповедта е сведена до знанието на кметовете на кметства и кметските наместници на населените места на територията на община Дупница, които имат задължението да информират местното население, специалисти „Общински контрол" в администрацията на община Дупница и началника на РУП-Дупница за сведение и изпълнение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)