Избрани Новини

Благоевград - домакин на евроквалификации по футзал

Срещите ще се играят между 13-ти и 18 януари 2015 година

Българският национален отбор попадна в предварителна група „А“ заедно с тимовете на Гърция, Дания и Гибралтар в квалификационния етап за финалите на Европейския шампионат по футзал през 2016 година. Шампионатът ще се състои от 2-ри до 16 февруари в Белград, Сърбия.

България е домакин на двубоите от турнира, които трябва да се изиграят между 13-ти и 18-ти януари 2015 година. За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на спортната проява. Мачовете отново ще се играят в зала „Скаптопара“. Именно фактът, че миналата година всички мачове се играха пред пълна зала, както и добрата организация, накара организаторите от БФС отново да изберат евроквалификациите по футзал да се играят в областния център на Пиринско, съобщава E-79 news. В първата фаза на квалификациите участие вземат тимовете след 22-ро място в Европейската ранглиста.

Регламентът предвижда тези 24 отбора да са разпределени в шест групи от по четири тима, където ще се срещнат всеки срещу всеки, а победителите и най-добрия втори класирал се от всички групи, продължават в следващия етап от квалификациите.

Основния кръг ще се състои в средата на март 2015 година, като към класиралите се от предварителния се включват и тимовете, заемащи от първо до двадесет и първо място в ранглистата на Европа. Отново има групова фаза, която включва седем групи с по четири отбора. Победителите в тези седем групи печелят директни квоти за финалите на шампионата, а тимовете, заели втори места и най-добрият трети ще играят плейофи през септември за останалите четири места, даващи право на място на ЕВРО 2015 в Белград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов