Избрани Новини

15 бъдещи театрали показаха умения на кастинг в Симитли

Следващата събота от 16.30 часа също ще има кастинг в Симитли

15 бъдещи актьори се явиха на кастинг в  залата на читалището в Симитли. Театралната трупа на Бранимир Митов сформира актьорска школа в община Симитли. Деца от първи до десети клас, които харесват театъра, живата игра и искат да станат актьори, се явиха на прослушването и показаха своите умения в актьорската игра. „В процеса на работа ще се види кои от тях ще останат и кои ще отпаднат. Много от децата бяха доста смутени, недостатъчно подготвени и по този начин те не винаги показват какво могат. Но с течение на времето всичко ще си дойде на мястото, защото има случаи, когато някои са много добри на кастинга, но си остават на същото ниво, други пък се амбицират, с работата стават много добри и развиват своите качества”, заяви Митов.
Особено впечатление направили родителите на Бранимир Митов. Те били усмихнати и ангажирани с това, което ще се случва. Митов се надява, че ще бъде направена една добра школа в Симитли, която тепърва ще се изявява на голямата театрална сцена, а децата ще показват магията на живата игра. Най-голямо впечатление на Митов направила осмокласничката Яна, която учи в Езиковата гимназия в Благоевград. Тя показала първоначални познания по актьорско майсторство по поставените й задачи, развила фантазиите си и не се притеснявала.
Заниманията ще бъдат всяка седмица в почивните събота и неделя в залата на читалището. Децата на Симитли ще могат да учат театър на преференциални цени. Общината ще поема по-голямата част от таксата на децата в театралната школа. „Това е част от социалната политика, която общината води. За нас най-ценното са децата и не щадим усилия за това те да бъдат в читалището, на спортните площадки, да спортуват, да тренират, да играят, да откриват и развиват таланта си”, коментира общинският кмет Апостол Апостолов, който прегърна идеята в Симитли да се разкрие и театрална школа към читалището, цитиран от simitli.info. Бранимир Митов и актьорската му трупа от Благоевградски младежки театър са познати на публиката в Симитли. Брано и кака Поли са скъпи гости на детски празници в детските градини в общината, те са познати на публиката и с театралните си постановки, играни в Симитли. Само преди седмица в читалището в Симитли беше представена предпремиерно постановката „Министър за един ден”.
„В театралната школа децата играят, усвояват езика на тялото и силата на „играта” с тембъра и гласа, получават висока култура като публика дори, докосват се до магията на живата игра. Най-добрите излизат и на голямата театрална сцена. При желание от страна на децата и родителите им, до две години школата ще може да играе постановки пред публика в град Симитли и общината, за две години работа ще са готови и за участия в театрални фестивали”, казва Бранимир Митов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)