Избрани Новини

Кадрова рокада! Кирил Карликов оглави разследваща полиция

Кирил Карликов е назначен за шеф на отдел „Досъдебно производство“ в ОД на МВР - Благоевград

Новата кадрова промяна е факт от вчера и се приема изключително добре от разследващите полицаи. Кирил Карликов беше главен разследващ полицай до миналото лято, след което бе понижен от тогавашния директор на ОД на МВР - Благоевград Георги Костов. Новият директор Васил Митов обаче го връща отново на поста, след като е оценил високо професионалните му качества.

Кирил Карликов е от Благоевград и започва кариерата си първо в софийската полиция. Впоследствие работи във ІІ и І РУП - Благоевград, а след това и в областната дирекция. Той ще ръководи апарат от 67 разследващи полицаи, като засега ще продължи да разчита на двамата временно преназначени на длъжността главни полицаи Марио Томов и Ваня Бързачка, пише struma.bg. Междувременно станаха известни и междинните резултати от конкурса са 3-ма разследващи полицаи, който стартира при ексдиректора Георги Костов. Шестчленната конкурсна комисия, председателствана от директора Васил Митов и зам. председател Красимир Кацаров, началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в отдел „Криминална полиция”, допусна до психотест 9 кандидати. Само те са издържали успешно предишния изпит за изследване на интелектуалните способности от 16-те  кандидати.

В самото начало мераклиите бяха 70, но 2/3 от тях „изпокапаха“ на теста по наказателно право, наказателен процес и криминалистика. Психотестът ще се проведе след изборите, като онези, които преминат и през тази цедка, ще се явявят на заключително интервю.

Началната заплата на разследващия полицай е около 900 лв., като за позицията се изисква задължително магистратура по право или бакалавърска степен от Академията на МВР. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)