Избрани Новини

Гласувайте, за да не отидат децата ни, когато завършат на изхода на Терминал 2!

Това призова кандидатът за народен представител от ГЕРБ за Кюстендилски многомандатен избирателен район Радослава Чеканска

Много е важно да има висока избирателна активност, да гласуват колкото може повече хора на 5-и октомври, за да не оставим контролирания вот да определя бъдещето ни. Гласувайте, за да не отидат децата ни, когато завършат на изхода на Терминал 2! Това призова кандидатът за народен представител от ГЕРБ за Кюстендилски многомандатен избирателен район Радослава Чеканска на среща с жителите от квартал „Иван Вазов" в град Дупница. Тя представи пред тях основните приоритети, заложени в управленската програма на ГЕРБ в сферата на образованието. „Няма как да имаме адекватна и конкурентоспособна и работеща икономика без да имаме адекватно образование. Първата промяна, която ще се случи, ако ГЕРБ управлява, е приемането на новия Закон за предучилищно и училищно образование. Ще бъде въведена дуалната система в професионалните гимназии и ще бъде увеличен броят на педагогическите съветници, ресурсните учители, психолозите и помощник-учителите. Ще бъде и увеличен единният разходен стандарт за дете и ученик. Учебните програми ще бъдат децентрализирани, т.е. ще има възможност според вида на учебното заведение да се актуализира програмата, по която да се обучават учениците. Академичният стил на писане на учебниците е труден за асимилиране от учениците и това ще се промени", обясни още Чеканска. Тя подчерта, че за промяната на една образователна система е нужно време, това не може да се случи на момента, а поетапно. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ отбеляза, че през изминалата една година в сферата на образованието, не само че не са направени никакви реформи, а дори е направена крачка назад. „Образованието не е теренът, където политическите партии трябва да водят борби. Образованието трябва да стане консенсусна зона. Политическите надпревари трябва да приключат до вратите на училищата и детските градини", каза още Чеканска. „С реформите, които ще направим в сферата на образованието, се надяваме децата ни да заобичат отново училището и учителите си. Затова Ви призовавам на 5-и октомври да гласувате с бюлетина номер 9! Гласувайте за децата ни и за бъдещето им!", призова Радослава Чеканска.

Емил Гущеров отбеляза, че това, което се е случило през последните години в Дупница, е благодарение на правителството на Бойко Борисов и на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. „Бе обновена изцяло централната градска част на Дупница с проекта "Зелена и достъпна градска среда", а сега започна и ремонт на широк център. В общината бяха санирани детски градини, училища, бе направен ремонт на театъра и на стадиона в Дупница, бе изградено и ново футболно игрище с изкуствена настилка“, коментира още кандидатът за народен представител от ГЕРБ Емил Гущеров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов