Избрани Новини

Състезание по спортен риболов за хора със зрителни увреждания

СКХЗУ"Пауталия спорт-2005г. спечели състезанието по спортен риболов за купа "Пауталия"

СКХЗУ"Пауталия спорт-2005г. гр. Кюстендил  спечели състезание по спортен риболов, за хора със зрителни увреждания на язовира в с. Горна Гращица, предаде dariknews. Отборите бяха от по трима състезатели с придружител. Състезанието е включено в общинския спортен календар и е традиционно за клуба. В него  участваха състезатели от СКИ "Витоша"София, СКХУ "Достоен живот" Благоевград , СКХУ"Феникс" гр.Монтана и два отбора на СКХЗУ "Пауталия спорт-2005" Кюстендил. Времето не беше особено благосклонно към риболовците, но те не се изплашиха и  устояха, както на лошото време, така и на слабото „кълване" на рибата.
Отборите се бориха да спечелят така наречената купа „Пауталия", а тримата състезатели, които  хванат най-много риба - да получат медали от индивидуалното класиране. За хваната първа риба и най-голямата риба имаше награда.
Най-много риба и най-голяма риба улови Иван Коркински от СКХЗУ "Пауталия спорт-2005".  В индивидуалното класиране на второ място беше Георги Ряпов от същия клуб ,той улови и първата риба, а на трето Виолета Ангелова от СКХУ "Достоен живот" Благоевград.
Купа „Пауталия" отново спечели отбор „Пауталия"на СКХЗУ "Пауталия спорт гр. Кюстендил с 1550 гр., второ място  отбор „Руен" на същия клуб, а трето място си поделиха с равен улов отборите на СК "Феникс" Монтана и СКХУ "Достоен живот„ Благоевград, достойното пето място беше за СКИ "Витоша" София.
„ За нас беше чест, че  заместник кмета Надя Каратова уважи закриването и връчи всички награди на спечелилите състезатели. От името на целия клуб изказвам нашата благодарност както на г-жа Каратова така и на кмета на община Кюстендил за подкрепата", заяви председателят на клуба Кънка Витова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов