Избрани Новини

Съдия-изпълнител продава къща на убиец за кръвнина

Съдия-изпълнител продава къщата на убиец в Благоевград, за да се изплати част от кръвнината на наследниците на жертвата си

В началото на юли 2006 г. 44-годишният Детелин Павлов изчезна безследно. Пет месеца по-късно бе намерен зверски заклан в ранчо край с. Мощанец. Там той отглеждал животни. След скандал между Детелин, от една страна, и Никола Калаузки и Валери Соколов, от друга, двамата се нахвърлили върху него и го заклали с брадва. Разфасовали тялото му и го запалили с автомобилни гуми. Камионът на Детелин бил разглобен и частите заровени в близост до ранчото. Двамата убийци са искали да откраднат 8000 лв., които Детелин спечелил от продажба на прасета. Двамата извършители са осъдени окончателно на по 20 г. затвор. Магистрати са преценили, че виновните за смъртта на Детелин трябва да платят на синовете на убития - Спас и Чиме, както и на майката Йорданка по 100 хил. лв. кръвнина, пише "24 часа".

Присъдата влезе в сила през юни 2009 г. Тогава тримата наследници са образували изпълнително дело, за да получат кръвнината. Установили обаче, че междувременно, чрез пълномощник от затвора Никола Калаузки е дарил първия етаж на къщата си и една трета от двора на сина си. Наследниците поискаха от съда да развали дарението, което е направено с цел осъденият да се окаже без имоти на свое име, и спечелиха делото.

Сега съдия-изпълнител продава с начална цена етаж от къщата, с мазета и таван, както и 100 квадрата двор за 35 700 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов