Избрани Новини

Пирин първи в "Б група"

ОФК Пирин победи в поредното си домакинство от първенството на Б група

Орлетата се наложиха с 1:0 над Верея Стара Загора и продължиха победната си серия.С тази победа зелените са вече еднолични лидери в Б група, след загуба на основния конкурент Монтана.
Пиринци доминираха на терена още от първите минути на двубоя, като трайно се настаниха в половината на гостуващия тим. Тасев проби в третата минута, но не успя при последния пас и пропусна възможността за гол. Последваха пробиви на Златинов и Коцев, но отново без успех. След четвърт час игра темпото поспадна, а двата отбра заиграха по-скоро предпазливо. Гостите опитаха и една две контраатаки, но не достигнаха до голова ситуация. Златинов опита удар от фаул, който се получи, но не намери вратта. В 25-та минута зелените вече водеха в резултата, след като Тасев се възползва перфектно от грешка на стража на гостите Ел Каруби и отбеляза. В 35-та минута, отново Златинов стреля опасно от фаул, но и пак без успех. Едва в 39-та минута, Исус Ангелов отправи първия удар по посока на вратата пазена днес от Костов, но би неточно. Добро положение имаше и за Жевлев от Верея, който стреля опасно с глава в 43-та минута. В края на полувремето Коцев опита далечен удар, а токата облиза десния стълб.
Втората част започна с лек териториален превес за Верея, които обаче бе без реално изражение в голови положения. Костов стреля опасно с глава в 49-та минута, а удар Ангелов бе избит от защитник в зелено. В 57-та минута и от третия опит Златинов не успя да отбележи от пряксвободен удар, а топката се плъзна по страничната мрежа. В 65-та минута Тасев проби добре по десния фланг, влезе към вратата, но пасът му по земя бе пресечен от стража на гостите. Отново той, от идентична ситуация, не успя да пробие вратата в 73-та минута. Веднага след тази ситуация Тошев излезе на стрелкова позиция, но ударът му среща десния стълб. В 76-та минута Хаджииванов изведе идеално Тасев, но последния отново опита да подава, вместо да стреля и сбърка. Веднага след това, в копие на предишната атака, младото орле стреля, но изпусна. До края на срещата зелените играха стабилно, недопускайки положение пред вратата си и резонно взеха трите точки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов