Избрани Новини

Бивш общински съветник изгоря при катастрофа!

Каруца предизвика катастрофи край Благоевград

Бивш общински съветник в Симитли е загиналият в опожарената след катастрофа лека кола „Опел Омега". Станислав П. от село Крупник изгоря в автомобила, който се взриви при жесток инцидент на главен път Е-79 в понеделник вечерта.

Трагедията, при която загинаха двама души, стана около19:45 след Симитли в посока Сандански. Лек автомобил „Ланча Ливра" настигнал каруца. За да не се удари в нея, водачът навлязъл в лентата за насрещно движение. За нещастие там се забил челно в движещия се лек автомобил „Опел Омега".

От зверския удар опелът се е запалил и изгорял, като шофьорът не е имал никакъв шанс да се спаси. Загинала е и водачката на лекия автомобил „Ланча Ливра" – 44-г. жена от град Елена. 20-г. й син, който пътувал с нея, е настанен в ортопедичното отделение на МБАЛ – Благоевград с фрактура на бедрена кост. „Страшна трагедия пак почерни селото ни. На 16 юли миналата година при свличане на кална маса в рудник „Ораново" загинаха други двама наши съселяни – Николай Михайлов и Иван Лазаров. Сега си отиде и Станислав.

Семеен е, има две малки деца", каза кметът на Крупник Григор Дуев. Младият мъж е бил общински съветник в община Симитли от партия „Ред, законност, справедливост" в мандата от 2007 до 2011 година. Бащата на Станислав – Владимир, е пристигнал в понеделник вечерта в Спешно – приемно отделение и започнал да буйства. Наложила се намеса на полицията, за да го укротят. Владимир е горски служител и полицаите са иззели от дома му законното му оръжие.

Над 2 часа след инцидента движението на товарни автомобили в района бе спряно. Огнеборци гасили пламъците в опела и рязали ламарините на ланчията, за да извадят пострадалите. „Картината беше ужасна. Свидетели потвърдиха, че се е чул страшен гръм от опела, най-вероятно е гръмнала газова бутилка", споделиха пожарникари.
Полицаите са установили, че лек автомобил „Форд Фокус" се движел към Петрич и също настигнал неизвестната засега каруца. Това станало секунди преди зверската катастрофа. При опита да избегне удара с нея водачът насочил колата встрани, возилото се забило в мантинелата. Един от тримата пътници в автомобила е настанен в хирургия на МБАЛ – Благоевград с комоцио. Издирва се мъжът, който е бил с каруцата на главния път, пише Стандарт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов