Избрани Новини

"Златен ключ" за Община Банско

Прозрачност и откритост е мотото на общинарите в Банско

Във връзка с 28 септември, Международния ден на правото да знам, „Програма Достъп до Информация” към Фондация „Достъп до информация” връчи своите годишни награди за принос в областта на свободата на информация. Община Банско бе отличена сред общинските администрации за своето адекватно и навременно предоставяне на информация на граждани съгласно Закона за достъп до обществена информация ЗДОИ.
Александър Мацурев, заместник- кмет на Община Банско, прие наградата „Златен ключ”, като благодари на организаторите за високата оценка на работата на администрацията по отношение на утвърждаване на демократичното право на гражданите да бъдат информирани.
Целта на ежегодните награди е да се насърчава публичната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация, да бъде прозрачна и отчетна пред обществото, да се окуражават активните граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, както и да се посочат публично институциите, които нарушават правото за достъп до информация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов