Избрани Новини

Пътуваме до Добърско по нов асфалт

Участък от пътя с. Горно Драглище - с. Добърско е с нов асфалт и почистени канавки

Участък от пътя с. Горно Драглище - с. Добърско е с нов асфалт и почистени канавки, след като завърши рехабилитацията на пътя Баня – Добърско. Местното население и туристите се радват на комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до село Добърско, известно с черквата и изографисаното в нея изображение на Иисус Христос в космически кораб.

Подобрената инфраструктура има за цел да подобри условията за живот, удобството и безопасността на движението за населението в община Разлог.

„Рехабилитацията на пътя е извършена със средства от бюджета на община Разлог.  Подобреното качество на инфраструктурата и респективно услугите в селските райони, оказват положително влияние, както върху жизнения стандарт, така и върху конкурентоспособността на селата в общината.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Село Добърско се утвърди като предпочитана туристическа дестинация в България и ежедневно по пътя към селото пътуват освен местните хора още десетки коли и автобуси. Подобрената общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма и достъпа до църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", част от 100-те национални туристически обекти, информират от пресцентъра на общината.

Развитието на туризма на територията на общината също изисква изграждане на пътни връзки, осигуряващи достъп до места за туризъм, категоричен е инж. Герчев.

Пътната мрежа в община Разлог има обща дължина 75,5 км, като 35 км от тях са от републиканската пътна мрежа – второкласна и третокласна, а 40,5 км са общински пътища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов