Избрани Новини

Спортен празник в Банско

102 години от освобождението на Банско: С прекрасен спортен празник стартираха тържествата

Девет спортни клуба от гр. Банско участваха в демонстративно представяне на стадион „Св. Петър“. Така общината се включи в седмицата на физическата активност и спорт „Move week”, провеждана в цяла Европа. Поканени бяха децата от всички учебни заведения, пред които спортистите показаха своите умения. Целта на събитието е популяризиране на спорта като начин на живот сред подрастващите, като всички те получиха поощрителни награди от община Банско и възможността да посетят лунапарк, съобщи още struma.

Кметът Георги Икономов също присъства на празника, като спортните среди използваха случая да изразят благодарността си за оказваната подкрепа.

Вторият ден от честванията бе ознаменуван с ретроспективната фото – изложба „102 години Свободно Банско“ и изложба на рисунки от Детската школа по изобразително изкуство. В деня на отворените врати за всички музейни обекти, граждани, ученици и гости на курортния град имаха възможност да ги посетят и да разгледат културно – историческото наследство на града и създадените по случай празника експозиции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов