Избрани Новини

Започна изграждането на нов плувен комплекс в Благоевград

Направи се първа копка на съоръжението

Днес бе даден старт на изграждането на новия плувен  басейн в VIII СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово” в Благоевград, съобщи dariknews.

За  събитието в областния център пристигнаха зам.-министърът на спорта Калин  Каменов и най-успешният състезател по плувен маратон в света Петър  Стойчев. Те, заедно с кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, направиха  символична първа копка на съоръжението. Преди това бе отслужен и  тържествен водосвет от благоевградските свещеници Петър Стефанов, Андон  Шавулев и Стоян Бербатов.

Новият спортен комплекс ще се простира върху  площ от 23 декара. Мястото е избрано заради възможността за  газифициране. Освен закрит басейн с размери 50/25 метра, проектът  предвижда комплексът да включва многофункционални игрища за футбол,  баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Съоръжението ще разполага с паркинг за над 100 автомобила.
Новата  плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се  развиват пълноценно. Басейнът ще бъде достъпен за ползване от всички  граждани.
С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията  и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в  училищата.

Кметският екип е категоричен в намерението си да  реализира този важен проект, който ще бъде нова крачка в развитието не  само на спорта, но и на града като цяло с помощта на държавна субсидия и  съфинансиране от общината. Очаква се обектът да бъде завършен през юни  месец 2015 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов