Избрани Новини

Полицията задържа трима кюстендилци- автокрадци

Резултатът е от специализирана полицейска операция

Кюстендилски криминалисти иззеха  множество вещи и  части от  МПС, както и крадени автомобили, трима задържани са с повдигнати обвинения, двама от тях  са от Кюстендил, третият от Горна Гращица.

Специализираната полицейска операция  за противодействие на престъпленията, свързани с МПС е  проведена на територията на 5 областни дирекции.

Процесуално- следствените действия са осъществени под прякото ръководство на прокуратурата. В Кюстендилско са проверени над 20 адреса, открити и иззети са по надлежния законов ред множество  вещи и части от крадени  МПС, разглобени луксозни автомобили  и джипове. Сред тях има части от автомобили модели 2011 и 2013 г.  и са от марките" БМВ", "Опел", "Тойота", "Сеат".  Повечето от автомобилите са били обявени за издирване през лятото на 2014 година. Автомобилите са били откраднати както  от страната , така и от страни от ЕС, някои от тях са обявени за общодържавно издирване, а други - за международно. Сред крадените вещи са открити и регистрационни табели  от автомобили, обявени за издирване.  Част от иззетите предмети и агрегати имат идентификационни белези, назначени са експертизи. В рамките на операцията са задържани лица, съпричастни към противозаконната дейност. Трима от тях са задържани  за 72 ч.   - Р.В. 36 г., С.М., 29 г., и й.П., 32 г. Повдигнати са им обвинения за обсебване и вещно укривателство в големи размери. Работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство, изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления. Утре ще бъде внесено предложение в КРС  за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.
Операцията се осъществи по план на ОДМВР - Кюстендил, утвърден от главния секретар на министерството, за времето от 30 септември до 2 октомври от служители на ГД КП и ОДМВР, съобщи dariknews.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)