Избрани Новини

Кметът на Дупница инспектира ремонтните дейности в Спортната зала

Кметът на Дупница М. Чимев инспектира ремонтните дейности в Спортната зала

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев посети днес спортната зала в Дупница, където стартираха ремонтните дейности по цялостната й реконструкция, съобщи struma. Той се запозна подробно с демонтажните дейности, които ще бъдат извършени в следващите 10 дни от техническите ръководители на обекта. В момента се демонтира игралната площ, предстои премахване на седалките, след което ще се премине към поетапно разрушаване на залата. Дейностите стартираха официално от вчера - 1 октомври, когато влезе в сила разрешителното за строеж.

“Всеки ден ме питаха кога започва ремонтът, кога и признавам си очаквах го и аз. Но знаете, че има закони и наредби, които трябва да се спазват, а всичко бе свързано със срокове. Вече започна сериозната работа по залата, така че връщане назад няма. Ще следя лично всяка седмица как върви ремонтът”, обясни инж. Чимев, който се срещна и с представители на клубовете, ползващи съоръжението. “Успяхме да разрешим проблемите с осигуряването на материалната база за провеждане на тренировъчен процес. Трудно е наистина, но няма как. Една година ще потърпим всички. Благодаря на треньори, играчи и ръководствата за проявеното разбиране от създаденото неудобство, но няма как. Стискат се зъби, за да имаме след година един истински храм на спорта”, допълни инц. Чимев.

Припомням, че реконструкцията на спортната зала е на обща стойност 4, 5 млн лева и трябва да бъде напълно готова за спортно-състезателната 2015/16 година. Съоръжението е строено през 1976 годна и от тогава не е ремонтирано.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)