Избрани Новини

Боян Петров - Боци напусна килията, остава под домашен арест

Боян Петров-Боци напусна арестантската килия, но остава под ключ в жилището си, след като вчера тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград го пусна под „домашен арест“. На практика магистратите потвърдиха определението на шефката на Районен съд - Благоевград Екатерина Николова отпреди две седмици за изменение на мярката.

47-годишният криминалнопроявен благоевградчанин , който през август бе арестуван с наркотици при акция на ДАНС, закъса жестоко със зъбите и започна интензивно лечение. През септември той изкара повече време на зъболекарския стол при д-р Ангел Тюфекчиев, отколкото в ареста, ескортиран и пазен от засилена съдебна охрана. Защитата поиска стоматологична експертиза и според заключението на вещото лице Боци бил толкова зле, че ако не бъде лекувана навреме гангрената на зъбите, може да се стигне до фатален край.

Разклатени се оказаха не само зъбите, но и обвинението за незаконно притежаване на оръжие и държане на наркотици. Експертизата показа, че пушката не може да стреля, а активното наркотично вещество в иззетите от домашния му хладилник амфетамини е 0,7 процента, което ги прави негодни като наркотици, пише struma.bg.

Прокуратурата не е оттеглила двете обвинения, но поиска нова съдебномедицинска експертиза, която бе изпълнена от стоматолога д-р Румен Димитров и съдебния медик д-р Яни Златин. Вчера те потвърдиха заключението на колегата си д-р Ангел Тюфекчиев и тримата окръжни съдии потвърдиха мярката „домашен арест“ на Боци, която ще изтърпява в наследствения апартамент на жена си - адвокат Ана Петрова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов