Избрани Новини

Художествената академия с изложба на студенти и преподаватели в Бургас

Животът

03-10-2014, 15:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От 7 октомври до 3 ноември произведения на студенти и преподаватели от различните катедри и специалности на НХА ще бъдат изложени в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски". Куратор е българският историк на изкуството, критик  и художник проф. д.изк. Свилен Стефанов.

Изложбата "Всичко е добре, когато започва добре" включва творби от специалностите "Живопис", "Скулптура", "Графика", "Плакат и визуална комуникация", "Фотография", "Дигитални изкуства", "Резба", "Керамика", "Текстил - изкуство и дизайн", "Метал" и "Дизайн на порцелан и стъкло".  Чрез видео презентации посетителите ще могат да се запознаят с произведенията от "Стенопис", "Книга и печатна графика", "Сценография", "Индустриален дизайн", "Рекламен дизайн", "Дизайн за детската среда", "Мода" и "Реставрация".

Това, което обединява тази многоаспектна изложба, е съвременният начин на виждане и присъствие в света на изкуството. Независимо дали става въпрос за живопис, текстил или дигитални изкуства, неизменно се налага усещането за професионално познаване на съответната материя, най-често подкрепено с многопластови концептуални решения. Това е и целта на преподавателите - материите и формите да получат нови измерения в един бързо променящ се свят.

"Някои от най-талантливите ни студенти и преподаватели са от град Бургас, а е всеизвестен факт изтънченият вкус на бургазлии към изкуството. Сигурни сме, че изложбата ще отговори на очакванията им", сподели ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов