Избрани Новини

"Умни" пластмасови капачки!

Бюро от пластмасови капачки? Защо не, смята бразилецът Клаудио Войерс

Да работиш на бюро от пластмасови капачки? Може да звучи ексцентрично, но не и за бразилеца Клаудио Войерс. След години упорито търсене открил правилната формула да превръща отпадъците в полезни предмети. От този момент капачките престанали да бъдат само капачки.

Клаудио Войерс: ”Идеята беше не да направим нещо по-добро, защото е по-евтино, по-бързо или по-хубаво, а да открием допълнително приложение на същия продукт. Трудно е да измислиш нещо по-различно. Затова съм щастлив, защото според мен успяхме да измислим нещо по-различно. Не направихме по-добра капачка. Но направихме капачка, която след продажбата ще има още една стойност за клиента.”

Капачки, с които могат да се строят детски кули, къщички, хеликоптери- играчки и мини полицейски коли.

Клаудио Войерс: ”Тези капачки дават възможност на деца, които никога не са играли със скъпи конструктори, сега да играят. Да не забравяме и хората на изкуството. По този начин те имат много материал, с който да творят. Те се нуждаят от суровина, а тази суровина по принцип се изхвърля. Животът на капачките обикновено свършва по улиците, плажовете, в морето.”

Така беше досега. Бразилецът е убеден, че изобретението му може да промени света, или поне да изчисти улиците, плажовете и морето от капачките. Забавление не само за деца, но и за възрастни. С капачките могат да се строят не само играчки или абстрактни инсталации, но и реални мебели – стойки за лампи и масички за лаптопи. Офисът на Клаудио Войерс е доказателство за това приложение.

Клаудио Войерс: ”Сега сме във финалната фаза, чакаме сертификат. Тъй като този продукт е насочен и към децата, ние се нуждаем от сертификат.”

Бразилецът нарича изобретението си „умни капачки”. И с право, след като те могат да радват децата, да развиват въобръжението им, да не замърсяват околната среда и да се превръщат в нещо полезно. Пък било то бюро, маса или стол. Или пък детска кула, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов