Избрани Новини

Eкопътека свързва Ловния дом с комплекс "Памет и вяра" в Благоевград

Дълга е 1320 метра

По инициатива на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов жители и гости на областния център на Пиринско вече могат да се разходят по новата екопътека, свързваща парк „Ловен дом” с християнския комплекс „Памет и вяра”, информира blagoevgrad.eu.Екопътеката носи името на символа на вярата „Кръста”.

Дължината й е 1320 м. Тя ще бъде обозначена с указателни табели в двете начални точки – парк „Ловен дом” и местността „Зайова поляна”. Зелени екострелки ще показват посоката на движение. За да могат благоевградчани да си отпочинат и да се полюбуват на красивата природа, са поставени пейки. Пътеката минава през пояс от зеленина и гориста местност. В района на Кръста са поставени допълнителни пейки, тъй като местността за кратко време се утвърди като любимо място за отдих на благоевградчани. Оттук се разкрива и панорамна гледка към целия град.

Идеята на общинското ръководство е екопътеката да свърже по естествен път християнския комплекс „Памет и вяра” с Ловния дом и от там – с Младежки дом и центъра на Благоевград. Проектът включва и поставяне на паметници на видни личности от Пиринския край, дали живота си за свободата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)