Избрани Новини

Тримата автокрадци остават под стража

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районен съд- Кюстендил

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районен съд- Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова за Руслан Любомиров, Светослав Боянов и Йордан Кирилов. Тримата са обвинени в обсебване и вещно укривателство в големи размери, като става дума за кражби на автомобили и разпродаването им на части.

Съдия Миленкова каза в мотивите си, че няма опасност тримата да се укрият, но може да извършат други престъпления и да повлияят на трима анонимни свидетели.

Отвод на наблюдаващия прокурор Светла Ризова и гледане на искането за постоянна мярка "задържане под стража" при закрити врата, поиска в началото на съдебното заседание адвокат Димитър Димитров. Той се мотивира с това, че Ризова е била прокурор и по друго дело свързано с клиентите му и може да е пристрастна, а Руслан Любомиров има здравословен проблем, който не иска да става достояние на обществото. Съдия Мая Миленкова отхвърли и двете искания на защитата.
Адвокат Димитров поиска Руслан Любомиров да не остава в ареста, защото има диабет и след ареста е припадал 4 пъти на 30 септември, като оттогава е бил настанен в кюстендилската болница.
От изготвено становище на фелдшера на следствения арест става ясно, че състоянието на Любомиров е стабилно и може да остане в ареста, това са потвърдили и лекуващите лекари от болницата. Адвокат Димитров оспори тези твърдения, защото според него, фелдшерът не е специалист и не може да дава подобни заключения.
Руслан Любомиров каза пред съда, че няма да се укрива, нужно му е всекидневно лечение с инсулин, който купува от определена аптека. Другите двама задържани- Светослав Боянов и Йордан Кирилов заявиха също, че няма да се укриват от  следствените органи. Адвокат Димитров поиска по-леки мерки и за тримата му клиенти.
Част от обвиненията в престъпна дейност са за действия през 2009 година, като през това време Боянов е футболист, а Кирилов работи като строителен работник. В момента и тримата се водят работници в автоморга в Кюстендил, предаде dariknews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов