Избрани Новини

Тази събота е ден за размисъл

Забранена е предизборната агитация

Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.
Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. В Стара Загора днес не е въведена такава забрана. Тя важи от 00,00ч. на 5 октомври, в деня на изборите до 24,00ч. същия ден.
Според избирателните списъци в страната могат да гласуват 6 875 199 души.

Денят е определен да се обмисли изборът на гласоподавателите, без през това време да бъдат повлиявани от политически агитации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов