Избрани Новини

Калин Каменов направи първа копка на закрит плувен басейн в Благоевград

Служебният заместник-министър на младежта и спорта направи първа копка на закрит плувен басейн с олимпийски размери в Благоевград

Служебният заместник-министър на младежта и спорта Калин Каменов направи първа копка на закрит плувен басейн с олимпийски размери в Благоевград. На официалната церемония в двора на 8 СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово” присъстваха също кметът на града д-р Атанас Камбитов и най-успешният ни състезател по плувен маратон Петър Стойчев.

„Инвестицията в децата е най-сигурната инвестиция в бъдещето на нашата страна. Убеден съм, че след няколко месеца, когато басейнът вече е факт, много от вас, прекрасни млади спортисти и плувци, ще покажат на г-н Стойчев, че сте се научили да плувате, макар и без басейн. Сигурен съм, че някои от вас ще са бъдещите шампиони на България. Мечтайте, а нашата работа е да помагаме“, сподели зам.-министър Каменов.

Басейнът е част от бъдещ спортен комплекс, в който ще бъдат изградени и многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт на обща площ от 23 декара. За построяването на комплекса ще бъдат отпуснати 2,5 млн. лева от държавата и 500 000 лева от община Благоевград. Новите съоръжения ще спомогнат за реализацията на идеята спортът да влезе масово в училищата. Басейнът ще бъде достъпен за ползване от всички граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов