Избрани Новини

Отбелязваме Европейските дни на птиците

Новините

04-10-2014, 16:27

Снимка:

БДЗП

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Българско дружество за защита на птиците отбелязва Европейските дни на птиците. В инициативата се включват 10 града от страната  с различни събития, които ще разкрията  очарователния свят на миграцията на птиците.

Милиони мигриращи птици ще напуснат Европа тези седмици, отправяйки се към техните места за зимуване в Африка. По време на миграцията птиците преодоляват хиляди километри и преминават през много опасности, дебнещи по техните въздушни маршрути. Един от тях, Виа Понтика, минава над Бургас.

В Морската градина на алеята до лятна сцена „Охлюва”  в  Бургас е разкрит  информационен и арт щанд. На него всеки, който желае ще може да нарисува любимата си птица, да изработи 3D модел на птица от хартия, да се посвети в изкуството оригами и да си направи птичка, прегъвайки многократно листа от хартия, както и да разгледа изложбата от снимки на крилатите обитатели на бургаските езера.

Утре 5 октомври 9.00 до 19.00 часа природозащитен център на БДЗП „Пода” ще посреща посетителите си на преференциални цени – 50% от цената за вход за възрастни и деца. На всеки кръгъл час, аниматора на центъра ще изнася безплатно беседа за обитателите на защитената територия. Европейските дни на птиците се организират всяка година в първия уикенд на октомври и предлагат интересни и полезни дейности за широката общественост.


Както всяка година BirdLife International ще води статистика за броя на хората, които ще се включат в различните инициативи в Европа и Азия и за видовете и броя на птиците, които те са наблюдавали. През миналата година около 65 000 човека от 34 различни страни взеха участие в това събитие, като бяха наблюдавани над 4 милиона птици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов