Избрани Новини

Ако искате да имате нежна кожа

Избирайте си плодовете

Всяка жена неизменно търси начин да направи кожата си по-бляскава и нежна. Повечето от тях прибягват към помощта на козметиката за това, но вече все повече жени се притесняват от влиянието на химикалите в козметичните продукти върху тяхното здраве. За това и прибягват към много по-природни и естествени методи за нейното поддържане. Няма по-практичен начин за това от маските и масажите с плодови екстракти. Освен,     че те подмладяват и разкрасяват кожата ви, приятната миризма върху лицето ви, наистина може да ви повлияе доста релаксиращо. За това и „The times of India” ни предлага 5 плода, които могат да направят кожата ви много по-нежна.

Банан

Бананът е богат източник на желязо, магнезий и калий. Той спомага за намаляване на менструалните спазми при жените. Освен това бананите са богати на витамини А, B и E, което ги прави прекрасни агенти срещу стареенето. Ако веднъж на ден или два мажете лицето си с пюре от надробен банан, много бързо ще усетите ефекта върху кожата си.

Лимон

Изключително достъпен плод, с огромно съдържание на витамин C, който се отразява прекрасно на кожата.Една чаша гореща вода, примесена с лъжичка мед и малко лимонов сок, може да е невероятен препарат за почистване на кожата. Със своите стягащи свойства тя може да се ползва и като препарат за избелването на кожата или премахването на белезите от акне. Ако разтривате кожата си с вътрешната страна на лимонена кора, вие без проблем ще може да премахнете тъмните петна на някои места, като лактите на пример.

Ябълка

Ябълките съдържат големи количества еластин и колаген, които поддържат кожата млада. Антиоксиднатите в тях пък предпазват от увреждане на тъканите и клетките.  Смес от ябълково пюре, мед, розова вода и овесена каша може да действа като ексфолираща маска върху кожата.

Портокал

Портокалите са богати на витамин C, който подобрява структурата на кожата. Те съдържат колаген, който забавя процеса на стареене при кожата. Разтривка с парче портокал помага за затягането на кожата. Подобно на лимоните, портокалите помагат и за справянето с ясни кожни дефекти и белези.

Манго

Един по-скъп, но в същото време изключително полезен за здравето и кожата плод. Богат на витамин А и антиоксиданти, той противодейства срещу стареенето на кожата, регенерира клетките на кожата и възстановява нейната еластичност.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов