Избрани Новини

Слаба активност, много нарушения в Благоевградско

Почти всички жители на ромския квартал "Изток" в Кюстендил са готови да продадат гласовете си и не крият това

60 сигнала за нарушение на правилата в изборния ден са подадени до 13.00 часа в РИК - Благоевград. Първите жалби успяха да изпреварят с един час дори началото на изборния ден. До 13.00 часа те набъбнаха на 60 на фона на ниска избирателна активност за областта, малко над 20 процента. Повечето от сигналите за нарушения в деня на вота са свързани с наличие на агитационни материали в недопустима близост до избирателните секции. Часове наред в една от най оживените улици в областния център, кръстовището пред трето основно училище, билборд продължава да излъчва послания на два от политическите субекта, участващи в изборите, съобщи БНР.
Нова мода за политическа агитация в изборния ден констатира РИК. Върху цветни квадрати са изписани номера на бюлетини, а самите те са залепени на земята, по тротоари и площадни пространства в непосредствена близост до места за гласуване. По сигнали, внесени в комисията, служители на Община Благоевград отстраниха предизборни плакати пред и в училищни дворове. Председателят на Общинския съвет в Белица е отстранен като член на СИК, защото няма право на това. 

Почти всички жители на ромския квартал "Изток" в Кюстендил са готови да продадат гласовете си и не крият това. Според съобщение на местната полиция снощи в квартал "Изток" са задържани няколко души заради притежание и търговия с акцизни стоки - алкохол и цигари. Полицейската проверка не е била свързана с нарушения на изборното законодателство, твърдят от МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов