Избрани Новини

За първи път се гледа в Русе дело с 46 обвиняеми

Крими

05-10-2014, 20:59

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

35 процента е избирателната активност към 17.30 в Русенски район

Осем ще бъдат допълнително съдени, защото нямат установена самоличност

В Русенския районен съд днес бяха докарани като обвиняеми 46 сирийски бежанци. Те бяха открити в петък в камион, пълен с машини, където ги намериха с „рентген” при проверка на Дунав мост. За първи път в русенски съд се гледа дело с толкова много обвиняеми. Всички те подписаха споразумение с прокуратурата, с което се признават за виновни и получиха една година условно. Двамата турски шофьори, които са ги превозвали нелегално, получиха две години ефективна присъда.
Голяма част от задържаните сирийци са младежи, а седем от тях са дори непълнолетни момчета. Групата е пътувала за Германия, като са преминали през различни населени места от границата с Турция , през София до Русе. За извършеното нарушение на закона бежанците ще бъдат глобени с по 300 лева, а непълнолетните ще получат обществено порицание., Шофьорите са глобени с по 1000 лева.
В камиона бяха задържани още осем нелегални емигранти, но техният случай ще се гледа отделно, тъй като самоличността им не е установена. Те са се представили за иракски граждани, но има вероятност и да са кюрди.
Прокуратурата възнамерява да постави въпросът за бежанците пред община Русе и областния управител, като предлага  да се помисли за създаване на временен бежански център на територията на областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов