Избрани Новини

С хоро и празнична заря завършиха тържествата за Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония

Тържествен концерт и пищна заря сложиха финалния щрих в празничната програма на община Благоевград снощи

Жители и гости на града пяха и танцуваха на пл. „Георги Измирлиев” по повод 102 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. На тържествения концерт се наслади и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Концерт-спектакълът бе открит от талантливите изпълнителки, финалисти във формата „България търси талант” от квартет „Захир”. Благоевградският глас-чудо Миропа, заедно с Десислава, Маринела и Николета, грабнаха публиката със своите изпълнения. Настроение и празнична емоция създадоха ансамбъл „Пирин”, който припомни историята на Пиринския край и героичните подвизи на борците за правда и свобода. За славното минало, историята и приемствеността припомняше поетесата и актриса, родственик на Захари Стоянов - Тоня Борисова, съобщиха от пресцентъра на общината.

Исторически моменти бяха пресъздадени и чрез танците на ансамбъл „Пирин”. За финал те бяха оставили комични постановки чрез танц като „Шопчета войничета”, които взривиха публиката.

За доброто настроение на благоевградчани танцуваха и „Пиринска китка”, „Пиринче”. Бурни аплодисменти получи изпълнението на братята Мартин и Кристиян Пищолски.

На „Хубава си моя, горо” започна многоцветна заря над сградата на община Благоевград. След нея жители и гости се хванаха на кръшно хоро, водено от танцьорите на ансамбъл „Пирин”, „Пиринска китка” и „Пиринче”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)