Избрани Новини

Почетна грамота от БЧК за разложкото ОУ „Никола Парапунов”

Училището от Разлог е единственото наградено в системата на средното образование

В София на тържествено честване по случай 50 години от създаването на „Водноспасителната служба” при БЧК, ОУ „Никола Парапунов” град Разлог бе наградено с почетната грамота за принос към развитието на водноспасителната дейност в България, за утвърждаване на хуманната кауза за опазване на човешкия живот. Училището от Разлог е единственото наградено в системата на средното образование. Отличието получи лично Даниела Пелтегова директор на ОУ  „Никола Парапунов” град Разлог от доц. д-р Красимир Гигов  - генерален директор на БЧК.

През изминалата учебна година четвъртокласници от училищетозаедно със своята учителка Жанета Барова „преплуваха” през правилата за водна безопасност и научиха невероятни и неочаквани неща за водата, за света и за себе си. Своята работа по програма „Приятели с водата” за повишаване разбирането на водната безопасност и предотвратяване на водния травматизъм споделиха на Национална кръгла маса провела се по-рано тази година, информираха от пресцентъра на община Разлог.

Без вода няма живот, защото тя е самият живот. В България се радваме на изобилие от чиста и хубава вода. Важно е да пазим и съхраним безценното богатство, с което природата ни е дарила. Но важно е и още от най-ранна детска възраст да се научим на безопасно поведение в и около водните басейни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов