Избрани Новини

"Спорт за всички" в Кюстендил

Интересни маршрути за всички с награди

За поредна година Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българска асоциация „Спорт за всички" за популяризиране здравословния начин на живот и по традиция ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето. Проявата е част от Общинския спортен календар за 2014 г., като съвместно с ОДК, ТД „Осогово" и клуб на спортиста - ветеран са планувани походи, които са с различна трудност и продължителност, с цел същите да бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

От Община Кюстендил и Българска асоциация „Спорт за всички" са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола. Маршрути за световния ден на ходенето - месец октомври 2014 са: Стадион „Осогово" - Детски кът „Мечтатели", Хисарлъка - м. „Доктор Джанки" - стадион „Осогово". Тръгването за този маршрут е на 11 октомври от 10 часа от градинката на стадион Осогово. Другият маршрут е от стадион Осогово до ресторант „Чешмeто". Той е предвиден за 12 октомври от 9,30 часа.
Третата инициатива е Тристранна среща на пирамида 106 при с. Жеравино с туристи от България, Сърбия и Македония. Часът на тръгване е от 9, 30 часа на 12 октомври от паркинга зад театъра в Кюстендил, съобщава dariknews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов