Избрани Новини

Продължава издирването на загубилите се в Осоговска планина

Загубили са се в дере, смятат от ПСС на БЧК

Няма връзка с изгубилите се в Осоговска планина туристи, каза пред Фокус ръководителят на отряда на Планинска спасителна служба- Кюстендил д-р Борислав Янчовски.

Издирваните са 29-годишна жена и 53-годишен мъж, тръгнали с "Лада Нива" към връх Руен. Двамата са от село Баня, община Разлог.Издирването продължава.

„Вчера времето беше изключително лошо, заради мъглата имахме най-много 20 метра видимост. Нямаше видимост в дълбоките дерета. В момента мъглата се вдига и се надявам, че ще може да огледаме и във всички дерета, в които имаме опасения, че може да се изгубили”, обясни д-р Янчовски.

Мъжът и жената са пътували с лек автомобил „Лада Нива”, тръгнали са от хижа „Осогово”, минали са през заслон „Превала” и са продължили към връх Руен. След това са се обадили, че са се спуснали в дълбоко дере, от което не може да излязат, защото било с лош път.

След обаждането сигналът е изчезнал и няма връзка с изгубилите се.

„Търсим ги, обиколихме почти всички пътища по централното било на планината. Сега слизаме в дълбоките дерета. В момента видимостта се подобрява”, обясни Янчовски. По данни на близките на загубилите се те имат достатъчно храна и вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов