Избрани Новини

Отчетоха проект за интегрирано развитие на туризма в Благоевград

Градове от Югоизточна Европа си подават ръка за добри туристически практики

Община Благоевград финализира реализирането на проект InTourAct - „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство за Югоизточна Европа”, финансиран по Оперативна програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013“.

Днес бе направен преглед на постигнатите резултати, като на срещата  присъстваха Христина Шопова, директор Дирекция „Хуманитарни дейности“, Костадин Георгиев, началник отдел „Устойчиво развитие и евроинтеграция“, главен експерт Илия Велев, представители на Югозападен университет „Неофит Рилски“ и др., съобщи struma.com.

Освен общата платформа за развитие и интегриран туризъм по проекта InTourAct, сайтът на проекта, който е факт, функциониращият вече Културно –туристически информационен център, добрите практики и общи цели, се създаде и едно много силно партньорство не само между градовете, но и между държавите, партньори по проекта.

Ръководителят на проекта Христина Шопова изказа благодарност на целия екип, участващ в проекта, за добре свършената работа. Тя съобщи и добрата новина за предстоящо подписване на меморандум за сътрудничество с катедра „Туризъм“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Стойността на проекта е в размер на 1 371 500 евро, а бюджетът за община Благоевград е 119 900 евро. Партньори по него са провинция Римини, община Лече, регионът на езерото Балатон, община Дубровник, провинция Кампобасо, община Кавала, Агенция за икономическо развитие на Сараево, община Глина, Център за бизнес развитие град Крани, Словения и Западен район за развитие в Унгария.

Целта на проекта е оптимизиране на туристическите услуги чрез интегриран подход в сектора. В резултат се очаква устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта в региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов