Избрани Новини

Узаконяват вили в Благоевград

Крайният срок за подаване на документи е 26-ти ноември

Около 50 е общият брой на узаконените и в процедура по узаконяване вили в Благоевград.  До този момент 11 молби са подадени за издаване акт за узаконяване във вилна зона  „Добро поле”. Общо за „Картала” и „Добро поле” са депозирани 46 комплекта документи за узаконяване. През последните два месеца са издадени 16 акта за узаконяване в местността „Картала”, 19 са в процедура, съобщи Е-79.

Специалисти от строителния отдел в община Благоевград  напомнят, че остават по-малко от три седмици, в които гражданите да депозират молби, за да има технологично време за обработка на документите.

Общинска администрация -Благоевград има категоричното намерение да доведе до край кампанията по узаконяване на изградените незаконно строежи до 26.07.2003 г. Усилията ще продължат активно и през следващите седмици.

Община Благоевград уведомява гражданите, подали заявления за узаконяване на незаконните строежи, че крайният срок по приключване на процедурите за издаване акт за узаконяване, е 26 ноември 2014 г.

От отдела по строителство към общината припомнят, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване, затова приканват жителите за бърза реакция за подаване на необходимата документация. Общинска администрация ще отговори на всички въпроси от страна на гражданите във връзка с документите и процедурите по узаконяване на незаконни постройки. 

Най-честите случаи на незаконно строителство са обекти, построени без одобрени инвестиционни проекти или без разрешение за строеж съгласно ЗУТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)