Избрани Новини

Студентът от АУБ се самоубил, внушил си, че има неизлечима болест?

За самоубийство ли става въпрос?

Разпитите на свидетели на трагедията,разиграла се вчера по обяд в АУБ в Благоевград, отприщиха полицейска версия, че 20- годишният студент Борис се е самоубил. Младежът падна от третия етаж на студентски център "Америка за България" в района на студентските общежития около 12.20 часа и издъхна от травмите си в болница.

Присъстващи разказали през ченгетата, че Борис е подвикнал на приятели от по долните етажи "Ей сега ще скоча" и го направил, пише struma.com. Негови близки разказали при разпитите, че момчето си внушило, че е неизлечимо болно, което е резултат на форма на депресия. Правил е изказвания, че не може да живее със заболяването и било въпрос на време да вземе решение. Родителите му вчера следобед са разпитвани в полицията. Отличен студент, интелигентен бунтар Борис не оставал никъде не забелязан, приятелите му напоследък обаче виждали промяната в него.

Странни съобщения поствал на стената си във Фейсбук. Аутопсията на момчето установи травма на главата, довела до смъртта му, имал е и други наранявания, несъвместими с живота. В АУБ днес няма лекции, снощи в 19.30 студентите направиха бдение със свещи. Вчера от ръководството дадоха официално изявление по случая с падането на Борис. Всъщност от АУБ не казаха нищо конкретно, дори отказаха да съобщят името на възпитаника си. Веднага след трагедията вкараха психолози да работят с преките свидетели на инцидента, а президентът събра 600 студенти в една от залите, за да поговори с тях. Днес полицията продължава с разпитите за окончателно потвърждаване на версията самоубийство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов