Избрани Новини

Миньорите от Бобов дол на протест!

Два месеца чакат заплати

Миньори от Бобов дол започнаха протест заради неплатени заплати. Една от смените е слязла в мината, но не е започнала работа и отказала да излезе, съобщи Нова ТВ.

Стачката на миньорите от първата смяна в рудник „Бабино” приключи към 16:00 часа. Рано сутринта около 180 души влязоха под земята, но обявиха бойкот и преустановиха работа. Причината е, че не са получавали заплати близо 2 месеца. Точно 550 000 лв. дължи мината на работниците си. Работниците не са получавали и купоните си за храна.

 „До 5-ти октомври трябваше да изплатим остатъка от заплатите за месец август в размер на 50%. Обещаното беше такова, защото тогава е падежната дата на ТЕЦ „Бобов дол” от продажба на електроенергия на външния пазар. Има забавяне на преводите от износ на електричество към тях, и съответно забавя разплащанията за доставните въглища и от нас към миньорите”, каза управителят на „Въгледобив- Бобов дол” Красимир Чевъргански.

 Излизането на работниците не означава край на стачката. Те имат два дни, в които да решат какво точно ще се случи. От ТЕЦ „Бобов дол” обявиха, че най-вероятно в понеделник ще се разплатят с мината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов