Избрани Новини

Италиански журналист: Калабрийската мафия купува кокаин от България

Според него страната ни е мафия с демокрация вътре

Италианският журналист Роберто Савиано заяви, че калабрийската мафия купува кокаин от България.

„Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци“, коментира Савиано пред „Нова телевизия“.

Журналистът е осъден на смърт от италианската мафия заради романа си „Гомор“.

„Брендо е единственият, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада“, разказва Савиано.

Той посочи, че е бил впечатлен от разследването срещу Станимир Флоров, тъй като това било типично за страните, където демокрацията не е напълно установена.

„Неговото разследване за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве“, добавя разследващият журналист.

„Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, каза още той, предава „24 часа“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов