Избрани Новини

Бежанци влизат в страната ни през Гърция

Новият маршрут на бежанците

Бежанците започват да атакуват и границата ни с Гърция, пише „Преса”. Една от причините за това е засилената охрана на браздата с Турция и построяването на 30-километровата ограда в района на Елхово, сочат данните на МВР.

Бежанци атакуват страната ни през Гърция. Само през септември граничните полицаи са заловили там 71 чужденци, а за същия месец през 2013 г. на границата с Гърция е хванат само един човек. За първите десет дни на октомври са задържани 12 души, а за целия октомври миналата година - двама. Това показва информацията на Оперативния щаб на МВР, който следи ситуацията с нелегалните имигранти.

Началото на новия маршрут тръгва от Турция, където в момента се намират по-голяма част от сирийските бежанци. Бегълците от войната са наясно, че в Истанбул могат да намерят трафиканти, за да ги преведат през границата. Тарифите започват от 1000-2000 евро.

Единият от вариантите е чужденците да бъдат прекарани с лодки по море до Гърция. Другата схема е минаване на гръцко-турската бразда, където няма ограда. Това е границата с река Марица. След това от гръцка територия нелегалните имигранти преминават в България.

На 8.10.2014г. от полицейски служители на РУП- Сандански са задържани трима сирийски граждани на възраст 18, 27 и 48 години, за които е установено, че в нощта на 7.10.2014г. са преминали незаконно границата на България и Гърция. Лицата са предадени за отношение на ГПУ- Петрич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград , съобщава Pirinsko.com.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов