Избрани Новини

Изложба, стихове и песни в Дневен център за възрастни хора с увреждания „Светлина”

Центърът ще бъде отворен за гости от 10 до 13 октомври

Дневен център за възрастни хора с увреждания - психо-социална услуга „Светлина”- Благоевград отбеляза с чудесна музикално-поетична програма Световния ден на психичното здраве. Гости на празничното събитие бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, директорът на Комплекс за социални услуги за възрастни хора Милена Донева, Христо  Христов, директор на Комплекс за социални услуги за деца,  Маргарита Бербатова, директор на Комплекс за социални услуги за възрастни с увреждания, студенти и преподаватели.

В приветственото си слово ръководителят на екип Фиданка Петрова припомни думите на изключителния музикант и певец от „Бийтълс” Джон Ленън:  „Животът е това, което ти се случва, докато правиш планове за него“. Тя благодари на всички свои колеги, които се грижат неуморно за потребителите на дома, оказвайки им подходяща подкрепа и внимание.

Заместник-кметът Валери Смиленов поздрави потребителите на дома и екипа, който полага грижи за тях. Той им пожела повече светлина, здраве, самочувствие като българи, както и повече вяра. Празничната програма продължи с песни и танцов етюд  на деца от Целодневна детска градина № 8 с директор Елена Донева, съобщиха от пресцентъра на общината. Приятно впечатление направиха потребителите на центъра Божан, Вера Бибова, и Женя Вагалинска, които рецитираха авторски стихове, писани от самата Женя. Вероника Бекярова пък изпълни акапелно „Дойди либе ле“.

Психотерапевтът Пламен Братанов откри изложбата „Светлина от багри”, включваща картини, ръчно плетени пана и шалове, дело на потребителите на центъра, изработени по програма „Ателие”.

Празничната програма завърши с тържествен обяд за потребителите на дома.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов