Избрани Новини

Само по четири приоритета ГЕРБ и БСП намериха допирни точки

Различията между двете партии остават, позициите им по някои теми са диаметрално противоположни

„Двете политически сили се опитахме да установим общност в някои от приоритети ни. За нас това правителство има политическа формуила”, каза след консултациите с БСП Цецка Цачева от ГЕРБ, предаде Нова телевизия.

„ГЕРБ е една от малкото партии, които представи детайлна програма за управление. Няколко основни приоритета имаме. Считаме, че сме спечелили подкрепата на избирателите именно чрез тази програма. Освен нашите 18 приоритети, направихме детайлен анализ на 12-те червени линии на БСП”, допълни Менда Стоянова.

"По четири от основните приоритети имаме съвпадение на възгледите си – по отношение на евроатлантическа ориентация на България, спазване на ангажиментите в международните договори, насърчаване на инвестициите, влизане в Европейския банков съюз, както и възстановяване плащанията по европейски програми", уточни Стоянова.
По осем приоритета двете партии нямат съгласие. По два казуса пък представителите на ГЕРБ и БСП са с различни виждания как трябва да бъдат решение.
 „По темите за КТБ и инфраструктурните проекти имаме различни виждания за това как трябва да се осъществят”, каза Менда Стоянова.

Във връзка с КТБ БСП настоява бъдещото правителство да реши веднага проблема. ГЕРБ също искат това, но след детайлен анализ и след като БНБ назначи международен финансов експерт, който да проучи казуса.

„Трудна е възможността да продължим в следващите разговори. Различията ни остават, някои от тях са диаметрално противоположни”, обобщи Румяна Бъчварова от ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов