Избрани Новини

Най-ефикасната диета за отслабване

Животът

14-10-2014, 15:04

Снимка:

framar.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Принципът е - пет супени лъжици на хранене

Диетата ,,5 супени лъжици" е балансирана система на хра­нене. Този начин за отслабване действа благодарение на нама­ляването на количеството храна, консумирана на един прием. Диетата помага за ефективна загуба на килограми и теглото се запазва дълго време, защото стомахът се свива.

Точно 5 супени лъжици трябва да бъде храната, която води до загуба на излишни килограми. Количеството е определено от Европейската федерация на асоциациите на диетолозите на ХIII международен конгрес на диетолозите и вече е сред най-популярните и доказали своята ефективност режими.

Изследванията показват, че е по-разумен методът за нама­ляване на теглото, чрез който не се ограничава видът на кон су­мирана храна, а нейното количество, изядено на едно хранене.
Статистиката сочи, че 90 % от хората, страдащи от затлъстява­не, имат стомах, който по обем е съпоставим с този на едрия рогат добитък. Тази патология е предизвикана от разтегнати мускулни стени на стомаха, който в здрав вид не би трябвало да бъде по-голям от човешки юмрук. Във връзка с физиологи­ята се определя и идеалният размер на порцията. Така се сти­мулира намаляването на мастната тъкан. 5 супени лъжици са напълно достатъчни, за да заситите глада си и да дадете на ор­ганизма си необходимата му енергия. Получавайки не повече от 5 лъжици храна (или 150 грама) на един прием, постепенно стомахът ви ще започне да се свива.

Всякакъв процес на отслабване е безполезен, ако по време на диетата, която се спазва, стомахът запази обема си такъв, какъвто е бил, когато сте тежали 20 килограма повече напри­мер. Организмът е устроен така, че не може непрекъснато да приема само въглехидрати или белтъчини, затова приключ­вайки тази или онази диета, вие се връщате отново към ста­рия си режим: на хранене и любимите продукти, а с течение на времето и към предишното си тегло. Не можете цял живот да се придържате към безвкусните ястия, от които се състои поредният диетичен режим.

Това е и причината плодовите или. зеленчуковите менюта за отслабване рядко да дават желаните резултати - ако изядете 10 ябълки на едно хранене, стомахът ви ще се разтегне тол­ кова, колкото и ако изядете няколко парчета тлъсто свинско.

Разбира се, плодовете са по-малко калорични от месото, затова за седмица ще отслабнете, но след това благодарение на пови­шения си апетит и обема на стомаха, много бързо ще натру­пате изгубените килограми. Като всеки метод за отслабване, предлагащ правилна и главното дългосрочна загуба на тегло, и диетата ,,5 супени лъжици" променя физиологията на храно­смилането. Колкото и килограми да сте свалили с този метод - 5,10 или 20, - вие ще запазите новото си тегло.

Меню

Спазването на диетата е много лесно. Системата на хранене е построена съвсем просто, но количеството, което приемате на едно хранене, не трябва да бъде повече от 5 супени лъжици (или 150-200 грама). Може да си хапнете парче торта или пър­жола, може кисело мляко или каша от елда с масло. Хубаво е обаче да ограничавате приема на сладки и тестени храни.

Брой хранения - неограничено.

Обем на порцията за едно ядене - 5 супени лъжици, или 150-200 грама храна.

Интервал между отделните хранения - минимум 3 часа.
Позволени са напитки без съдържание на захар (чай, кафе,
сокове, минерална вода) - неограничени количества. Позволя­ва се прием на фруктоза в съотношение 1 чаена лъжица на 1 чаша течност (250 милилитра).

С тази диета може да отслабнете с 10-20 кг.

Може да я прилагате неограничено време.

Източник - hranene.framar.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов