Избрани Новини

Ремонтните дейности в Дупница вървят в срок

Някои от обектите са в напреднала фаза

Ремонтните дейности по проекта “Зелена и достъпна градска среда” в Дупница са в напреднала фаза и дори някои от обектите изпреварват срока с 3 седмици. Това каза днес кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. “Всички разбират важността на проекта заради инфраструктурата и облагородяването, както и дискомфорта, който се създава. Има проблеми и въпроси, които възникват, но ги решаваме ежеседмично Затова е хубаво, че вървим по-бързо от посочените срокове”, коментира инж.Чимев. “С това темпо на работа ще приключим дори много по-рано от крайния срок, който е през месец юли следващата година”, допълни гл.архитект Славка Петкова. “Направена е корекция с разширяване на завоя при светофарите на ГУМ. Кръговото кръстовище е планирано да бъде изградено за 45 дни, но сроковете се изпреварват и дано атмосферните условия позволяват да приключим значително по-рано, за да се възстанови нормалното движение”, каза още арх.Петкова.

Проверка е започнала и на гаражните клетки в района на междублоковото пространство в жк “Развесена върба”, информира struma.com. Преди седмица, по време на седмичната обиколка на кмета из града, граждани на квартала поискаха от него да бъдат премахнати клетките заради това, че загрозяват района и че били незаконни. Подготвят и подписка с искане за премахването им. Инж. Чимев бе категоричен: “Мястото на тези клетки не е там и ще бъде спазен закона”.

Другият проблем, свързан с този жилищен комплекс, е детската площадка. “Демонтират се съоръженията, защото ще бъдат изградени две детски площадки за до 3- годишни и до 8-годишни с изцяло нови съоръжения. Така, че нека хората да бъдат спокойни”, обобщи арх.Петкова.

5-годишната сага с проблемния проект “Реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа на Община Дупница” е вече към своя край. обясни още инж. Методи Чимев. “По този проект имаше съдебни спорове, които приключиха. Бяха останали 3.2 милиона лева неразплатени задължения към изпълнителите. Разговаряхме с МРР, откъдето ни посъветваха да се разплатим с изпълнителите. Много съм доволен от това развитие на нещата, защото един голям дълг на Община Дупница седеше в графата ни задължения. След приключването на цялата операция, намаляваме драстично тези задължения”, обясни инж. Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)