Избрани Новини

Взломиха дома на родителите на Светослав Дяков в Благоевград

Злосторници надупчиха гумите на двата семейни автомобила на бившия главен архитект на Благоевград Огнян Тунтев

В неделя вечерта архитектът забелязал, че четирите гуми на лекия му автомобил „Ауди“, паркиран пред блок 160 в жк „Еленово“ са спукани. Пробити били и гумите на лекия автомобил „Мерцедес“ на съпругата му Катерина Самарджиева-Тунтева, който бил паркиран в съседство. Нанесените щети върху двата автомобила са за 1000 лв., пише struma.bg. За посегателството е подаден сигнал в полицията, като по случая е образувано разследване по чл. 216 от НК - увреждане на чуждо имущество. 55-годишният архитект и съпругата му живеят в София, но имат имоти в Благоевград и вила в село Логодаш.

През последните седмици се отчита бум на автокражбите, като основно се крадат акумулатори. Иначе домовите кражби бележат устойчив ръст, като апашите рядко атакуват на сляпо и се прицелват в домове на състоятелни благоевградчани.

Пример за това е разбитият апартамент на родителите на футболиста Светослав Дяков. Крадците разбили входната врата на жилището в деня, когато се игра мачът между ФК „Лудогорец“ и „Реал” /Мадрид/. Престъпниците са били супернагли, тъй като се вмъкнали в апартамента, след като бащата на футболния капитан излязъл навън, и направили пълен тараш, надявайки се да открият пари и ценни предмети. Крадците останали „на сухо“, тъй като Атанас и Ани Дякови не държат пари и скъпоценности в дома си в Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)