Избрани Новини

С празнична програма Домът за стари хора почете своята покровителка

Празнична торта и тържествен обяд имаше за всички, а част от гостите получиха и осветени икони на света Петка

Навръх деня на Света Петка, 14 октомври, Домът за стари хора в благоевградския квартал „Струмско” почете своята покровителка с много гости и богата програма. От името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов зам.-кметът Валери Смиленов поздрави възрастните хора и им пожела много здраве, дълголетие и спокойствие.

Празничното събитие уважиха секретарят на община Благоевград София Янчева, Миглена Донева- директор на Комплекс за социални услуги за стари хора, Христо Христов- директор на Комплекс за социални услуги за деца, общински и социални работници, информират от пресцентъра на общината.

Таня Иванова, ръководител звено в дома „Света Петка“, приветства възрастните хора и гостите. Мария, потребителка на дома, представи житието на светицата, а Стоянка Иванова в традиционна българска носия рецитира възрожденска поема, която трогна до сълзи гостите. Емоционалната програма продължи с хумористична забава, артистично поднесена от „Цвета момата“. Още една представителка на дома – Мария Петрова, зарадва публиката, като прочете свое авторско стихотворение.

Потребителите на дома бяха поздравени с изпълнения на Борислава и Стефани от Студио за джаз и поп пеене, както и от популярната изпълнителка Христина Маркова.

Състезателна двойка от Клуб по спортни танци-Благоевград разплака от умиление възрастните хора. Заместник-кметът Валери Смиленов подари апарати за кръвно налягане, за да може персоналът да следи състоянието на потребителите.

Отец Павел извърши водосвет за здраве на всички 85 потребители на дома, както и на персонала, който се грижи за тях. Те бяха щастливо закичени на ръцете с ръчно изплетени от бабите лилави цветчета.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)