Избрани Новини

Празник на плодородието за първи път в Русе

Животът

16-10-2014, 09:29

Снимка:

bonduelle.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румънци дариха дървен кръст на Русе

Дарение за русенската община

Ще има и биопродукти на пазара

На 18 октомври, събота, от 10.30 часа, на площада на Централния общински пазар в Русе за пръв път ще се проведе Празник на плодородието. Присъстващите ще имат възможност не само да напазаруват, но и да усетят удоволствието от завладяващата енергия на българските песни и танци.
„Русенци ще се насладят на висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти, грижещи се на здравето на тялото и духа ни“, казва управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
За настроението на най-малките ще се погрижи клуб „Веселяци”. „В Деня на художниците и живописците /18.10.2014г./ ще рисуваме керамични фигурки; ще правим апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци; ще се състезаваме кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница“, каза още Кунчо Кунчев, който има идея да превърне Празника на плодородието в традиционен.
Организаторите са поканили на празника фолклорната група на село Кошов с обичая за здраве и за прогонване на зли духове „Джамал”. Джамаларите от Кошов са признати за живо човешко съкровище от ЮНЕСКО, национална листа България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов